Geventileerde schijven

Dit is het standaard type remschijf van Brembo, geproduceerd als vervanging van standaard remschijven. De schijven zijn vaak intern geventileerd (zie afbeelding hiernaast). De standaard schijven van Brembo hebben een bepaald percentage carbon (High-Carbon) en zijn voorzien van een UV-coating. De schijven zijn vaak iets goedkoper dan merken als ATE en Zimmermann. Samenvattend:

+ Prijs
+ Coating
– Vormgeving

 

Brembo Xtra schijven

Deze schijven zijn vergelijkbaar met de standaard schijven qua samenstelling, maar zijn voorzien van gaatjes(geperforeerd). Deze gaatjes zorgen voor betere ventilatie en afvoer van vuil/regen. De blokken zullen echter sneller slijten, daarnaast kunnen deze schijven meer geluid produceren en is er meer kans op scheurtjes bij hoge belasting. Samenvattend:

+ Sportief uiterlijk
+ Betere afvoer vuil/stof/regen
– Meer slijtage remblokken, hogere kans op scheurtjes
– Meer geluid

Brembo Max schijven

Deze schijven zijn vergelijkbaar met de standaard remschijven qua samenstelling, maar zijn voorzien van sleuven (gegroefd). Deze groeven zorgen voor betere afvoer van vuil en stof en zijn niet gevoelig voor scheurtjes. Deze schijven zijn verder voorzien van een slijtage indicator, wat handig is bij het zelf inplannen of uitvoeren van onderhoud. Samenvattend:

+ Sportief uiterlijk
+ Voorzien van slijtage indicator
– Niet leverbaar voor elke auto
– Prijs vaak hoger dan normale schijven

Brembo Sport schijven

Dit zijn de sportievere remschijven van Brembo. Deze schijven zijn bedoeld voor BMW M’s of M-performance remmerij. De schijven zijn vaak tweedelig, geperforeerd en/of gegroefd. Samenvattend:

+ Sportief uiterlijk en dito prestaties
+ Zeer goed bestand tegen hitte
– Prijs
– Alleen voor specifieke modellen beschikbaar